Det brukar ju sägas att det är de små detaljerna som gör det och de gör onekligen skillnad, ibland. Det här handlar om en fråga och om en liten detalj som ökade synbarheten.

Jag har kört “Mackens Fråga” under flera år. en enkel fråga som byts lite då och då, som är aktuell ibland eller som ställer en fråga som är på tapeten. På Macken X 2.0 låg frågan högt upp på sidan. Den var lätt att hitta och se och svaren ramlade in. Här på nya Macken X 3.0 så halkade den ända ned till slutet av sidan och den kom bort. Anledningen är att jag helt enkelt glömde bort den när jag designade den nya versionen.

På Gamla Macken X lämnades det runt hundra svar på en månad, på ett ungefär. Här på nya Macken X kom det in högst ett tiotal svar på en månad vilket gjorde att jag allt oftare tittade på frågan det utrymme som den tog upp och funderade på om jag kunde göra något bättre på den platsen.

Tankevurpa

Det är ju onekligen en tankevurpa som jag tror är lite för vanlig. En sak syns inte och är ett problem. Lösningen blir att lägga dit något annat vilket ju inte är en lösning, bara något nytt. En annan lösning är att klappa in något stort, rött som skriker ut budskapet.

Jag valde en annan väg. Något litet som ligger på samma ställe men som lite diskret gör sig påmind då och då. Skillnaden är markant. I skrivande stund har över 20 svar passerats sedan i fredags.

Det är de små detaljerna som gör det – ibland.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This