Nya tvOS  kommer med en stor och säkert efterlängtad nyhet – stöd för Dolby Atmos.

Dolby Atmos är ett ljudsystem som ska ge bättre återgivning av rumsljud, ge en mer innehållsrik atmosfär för att försöka att uttrycka det en smula enkelt. Notera nu att det kräver att ditt ljudsystem också har städ för Dolby Atmos och även att din tv har städ Dolby Vision som också ingår i nya tvOS.

Uppdateras

Dina nuvarande filmer som du har köpt via Itunes kommer att uppdateras, utan kostnad, med Dolby Atmos och Vision.

USA

Apple tillkännagav också att Apple TV kommer få stöd för en samlad inloggning, utan inloggningskrav, liksom ett utökat samarbete med flera tv-leverantörer för att samla innehåll i appen TV. Tyvärr är detta tämligen likgiltig för oss i Sverige eftersom en samlad inloggning ännu inte har lanserats i USA lika lite som att exempelvis Netflix och HBO Nordic finns med i TV.