FCC och dess ordförande Ajit Pai rev upp de tidigare reglerna som genomfördes under Barack Obamas tid i Vita Huset och beslutet har fått hård kritik från flera håll. Demokraterna har protesterat och lyckats först med att druva igenom att förslag i Senaten som nu gått vidare till Kongressen.

I den grupp som antingen inte har bestämt sig eller som inte vill riva upp de nya reglerna så finns 21 demokrater. Det betyder att även om demokraterna får alla att följa partilinjen så saknas 25 underskrifter.

Även om demokraterna skulle lyckas så kan ett återinförande av de gamla reglerna stoppas av Trumps veto.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This