Googles affärsidé är att samla in information, bearbeta den och sedan sälja annonser och tillgång till olika verktyg, för annonsörer och andra. Din, min och andras information är produkten. Därför ska du byta webbläsare om du använder Google Chrome.

Google använder flera program och tjänster för att samla in information som sedan samkörs – Youtube, Gmail, Google Docs, Googles DNS:er och Google Chrome är alla exempel på tjänster, program och funktioner som används för att samla in information.

I can’t even remember why I decided to use Chrome in the first place. The browser has become such a default for American internet users that I never even questioned it. Chrome has about 60% of the browser market, and Firefox has only 10%. But why should I continue to use the company’s browser, which acts as literally the window through which I experience much of the internet, when its incentives–to learn a lot about me so it can sell advertisements–don’t align with mine?

Fastcompany

Alla favoriter

När jag begärde ut min egen information från Google så upptäckte jag att alla mina favoriter, alla mina bokmärken och sökhistorik hade samlats in av sökjätten. Detta efter några korta tester av Google Chrome. Även om  information hade några år på nacken så fanns praktiskt taget hela innehållet i min webbläsare där.

Efter det kommer jag aldrig att installera eller starta Google Chrome i min dator.

Katrine Schwab, Fastcompany, har förklarat varför hon nu skrotat Google Chrome och valt Firefox som webbläsare.

Mackens Fråga: Har du en spelkonsol?
Share This