Har du en Mac som är från 2012 och nyare så är du på rätt sida tidsgränsen för att kunna köra nya macOS Mojave. Har du en äldre Mac Pro med stöd för Metal så kan du också köra Apples nya version av macOS.

Här är listan på de datorer som stöder macOs Movaje.

  • MacBook Pro (mitten på 2012 och nyare)
  • MacBook Air (mitten på 2012 och nyare)
  • MacBook (tidigt 2015 och senare)
  • iMac (sen 2012 och nyare)
  • iMac Pro (2017 eller nyare)
  • Mac Pro (sen 2013 eller nyare, eller mitten 2010 och mitten 2012 modeller med GPU med stöd för Metal)
  • Mac Mini (sen 2012 och nyare)

Äldre datorer kommer inte att stöddas av den nya versionens om också blir den definitivt sista versionen med stöd för 32-bitars program.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This