Jag har haft en Apple Watch på handleden ända sedan den första modellen, som jag köpte utomlands, innan den landat i Sverige. Jag har svårt att tänka mig en tillvaro utan min Apple Watch men den har en brist – batteritiden.

Dagligt bruk är egentligen inget problem. Batteriet räcker en hel dag och mer än det. Problemet är att du inte kan mäta din sömn, regelbundet, då klockan laddas nattetid, och du klarar dig inte utan att ladda klockan under i två dagar.

Tidigare så har jag aldrig sett batteritiden som ett problem men jag börjar nu att förstå behovet då en del vänner valt en Fitbit eller annan träningsklocka. De har 3-4 dagars batteritid, kan mäta den så viktiga sömnen och de kan mäta träning och annat utan att behöva att ladda klockan varje natt. Fibit Versa är dessutom en kopia av Apple Watch, designmässigt, och den kostar runt hälften av vad du får betala  för Apple Watch.

Notiser

Visst, du får inte notiser via din iPhone, du kan inte läsa mail och meddelanden. Du har inte den där riktiga, täta integrationen med Apples övriga plattform. men du har en minst lika väl utbyggd plattform för träning, rörelse och för att mäta din sömn.

Under Apples keynote så berättade Tim Cook att Apple Watchs andel av marknaden ökat med 60 procent sedan lanseringen vilket är en imponerande siffra. Det är världens bäst säljande klocka och det finns andra siffror som hävdar att Apple Watch säljer lika mycket som hela den samlade schweiziska klockindustrin.

Snabbladdning

Lösningen på batteriproblemet skulle kunna vara att se till att Apple Watch kan snabbladdas på samma sätt som nya MacBook Pro eller de senaste modellen av iPhone. De kan laddas till 80 procent på runt en timme.

Macken har testat de utlovade laddningstiderna:

30 minuter – 50 procent
45 minuter – 67 procent
50 minuter – 72 procent
55 minuter – 76 procent
60 minuter – 80 procent

Skulle Apple Watch kunna laddas lika snabbt så skulle du kunna plocka av dig klockan på morgonen, medan du äter frukost, duschar och gör dig ordning för dagen. Sedan tar du på dig klockan igen innan du drar iväg för jobb, studier eller vad det är som du ska göra.

Arm

Når du runt 80 procent inom en timme så torde det räcka för hela dagen och har du laddning kvar sedan dagen innan så kan du ju teoretisk hinna att ladda din klocka ytterligare. Du får visserligen ladda klockan varje dag, precis som nu, men batteritiden skulle tan problem röka för hela dagen, mäta hur du går, springer, tränar samtidigt som den är din förlängda arm tillbaka till Apple hela plattform med vad det innebär i form av notiser och meddelanden.

Snabbare laddning i näste modell av Apple Watch tack!

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This