Apple startar nu ett eget musikförlag som leds av Elena Segal, chef för Apple Music’s Global Director of Music Publishing.

Apple har inte basunerat ut beslutet att dra igång ett eget musikförlag, inga pressmeddelanden eller uttalanden men det är lika fullt att stort och viktigt steg i Apples strategi för musik. Kan Apple etablera sitt eget musikförlag och locka över artister så innebär det att Apple kontrollerar rättigheter som de sedan kan koppla till den egna musiktjänsten Apple Music.

The initiative is one of the first major moves from the new head of Apple Music worldwide, Oliver Schusser – who was promoted from his previous role as VP of iTunes international in April.

“He is also aware that record labels and artists are well served by industry relations teams at streaming platforms – they are in and out of those offices every day – but that publishing hasn’t yet enjoyed that kind of direct relationship.

“Oliver wants to underline the importance of publishing and songwriters to Apple. That’s what this move is all about.”

Music Business World

 

Mackens Fråga: Har du en spelkonsol?
Share This