International Trade Commission, ITC, menar att Apple kan ha gjort åtminstone ett intrång i Qualcomms patent. Den juridiska striden inleddes för snart ett år sedan och Qualcomm vill stoppa import av iPhone med kretsar från Intel.

De båda företagen är indragna i en patent- och rättighetsstrid sedan flera år tillbaka. Qualcomm menar att Apple gjort intrång i flera av deras patent medan Apple anser att Qualcomm kräver licensavgifter för teknik som de aldrig varit med om att utveckla. Det pågår just nu mål i domstolar på flera platser världen över.

Tredjepartsbedömare

I tvister i USA så hörs ofta ITC som en tredjepartsbedömare av patenträttigheter och i det här fallet så menar ITC att Apple har gjort intrång i åtminstone ett av Qualcomms patent.

Reuters

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This