De senaste prestandatesterna av olika mobila enheter visar att Apple har skaffat sig ett försprång på uppskattningsvis två år när det gäller prestandan.

Testerna är gjorda av ARM, den processor som de flesta använder, även Apple. Skillnaden mellan Apples processorer och andras är att Apple designar sin egen teknik och sina egna processorer vilket betyder att även om alla utgår från samma typ av processor så ligger Apple före konkurrenterna.

Apples design bygger inte, som det är lätt att tro, på att bygga mindre och snabbare processorer utan större och snabbare processorer. Apple egna ARM-processorer är mer lika processorer för desktop-datoro än mobila enheter vilket gör et möjligt att designa snabbare processorer.

Kombineras sedan hårdvara och mjukvara ihop så ger det Apple ett stor försprång vilket förklarar varför en sex månader eller äldre iPhone fortfarande är snabbare än konkurrenternas helt nya modeller.

Anandtech

Mackens Fråga: Har du en spelkonsol?
Share This