Apple kommer inte att tillåta många appar som kan användas för att generera kryptovalutor för iPad eller iPhone.

Det betyder också att reglerna för Mac App Store har uppdaterats och i de nya reglerna sägs i klartext att appar som kan användas för att generera kryptovalutor inte är tillåtna. Appar som visar noteringar eller som på annat sätt visar information om digitala valutor berör inte av förbudet.

Apps may facilitate virtual currency storage, provided they are offered by developers enrolled as an organization.” In addition, apps may not mine directly for cryptocurrencies, unless the mining is performed in the cloud or otherwise off-device. Apps may “facilitate transactions or transmissions of cryptocurrency on an approved exchange, provided they are offered by the exchange itself,” although apps facilitating Initial Coin Offerings (“ICOs”) must originate from “established banks, securities firms, futures commission merchants (“FCM”), or other approved financial institutions.” And finally, cryptocurrency-related apps “may not offer currency for completing tasks, such as downloading other apps, encouraging other users to download, posting to social networks.

Appar

Det har redan lanserats en del Appa som använt sig av tekniken att generera kryptovalutor. Appen Calendar 2 hade bland annat det som ett alternativ till att betala en registeringsavgift. Användaren kunde välja att låta appen generera kryptovalutan Monero istället för att betala en registreringsavgift.

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This