Säkerhetsexperten Matthew Hickey hävdar att han har hittat en bugg i iOS som gör det möjligt att ta sig förbi den inbyggda spärren som ska förhindrar att för många försök görs att logga in. Apple har bestridit uppgifterna och hävdar att testen gjorts på fel sätt.

Hockey hävdar att det går att skicka en ström av olika lösenord till en enhet och att det slår ut den inbyggda spärren mot för många försök. Därmed skulle det vara möjligt att låsa upp en iPhone med det som kallas en “Brute Force” attack som innebär att en mycket stor mängd olika lösenord provas till den rätta inloggningen hittas.

Engadget 

Medger

I ett inlägg på Twitter så medger Hickey också att hans första uppgifter inte är stämmer.

AppleInsider

Det hör verkligen inte till vanligheterna att Apple går ut och kommenterar säkerhetsrapporter. Den här gången är det tämligen uppenbart att uppgifterna är felaktiga och att testerna gjorts på fel sätt vilket lett till helt felaktiga slutsatser.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This