Apple bekräftar nu att de jobbar på en ny funktion som stänger ned USB-porten i en låst iPhone efter en timme. Porten kan då bara att användas för att ladda telefonen, inte för att komma åt någon information eller överföra den.

Funktionen finns redan i de betaversioner som Apple har släppts inför lanseringen av iOS 12. En låst telefon stänger av all dataöverföring efter en timme, automatiskt, vilket kommer att göra det betydligt svårare att knäcka lösenordet i en iPhone och sedan komma åt informationen.

Box

Macken: Apple slår ut GrayKey

Låsningen kommer att göra det svårare att använda boxen GrayKey. En box som bland annat polismyndigheter har köpt in för att kunna låsa upp låsta iPhone som beslagtagits i samband med tillslag mot misstänkta. Funktionen komme också gör det svårt för andra typer av boxar som används för att låsa upp iPhone.

De här boxarna privat olika lösenord, mycket snabbt, för att till slut få fram rätt pinkod eller lösenord. En pinkod med fyra tecken tar det ett par timmar att knäcka och få fram. Sex tecken tar det 1-3 dagar att få fram och ju längre lösenord som du har valt och använder desto längre tid tar det för GrayKey att hitta rätt lösenord. En timmes gräns för det som kallas “USB Restricted Mode” skulle innebära att en telefon knappast skulle kunna knäckas.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This