Det här är Macken X 3.0, den största enskilda uppdateringen av bloggen sedan jag startade en nyhetsblogg om Apple, Mac och teknik i allmänhet.

Det här är inte bara en helt ny design. Det är en helt ny blogg med en hel ny struktur, uppdelning och inte minst nya funktioner. För dig som läsare innebär det att allt det som skrivs delas upp och presenteras mer överskådligt.

Senaste

Klickar du för att läsa en texter exempelvis så visas inte avdelningens texter – ute till höger visas istället alla de senaste inläggen. Där finns även en arkivfunktion där du kan välja att se en hel månads inlägg. Du väljer enkelt månad med en dropplist. Här finns även en sökfunktion och de här funktionerna finns i varje enskild avdelning.

Du ska alltså inte behöva hoppa runt bland avdelningar för att hitta de senaste inläggen – de finns överallt. Du ska inte heller behöva hoppa till ett speciellt arkiv eller en sökfunktion. De finns i alla avdelningarna. Jag har överhuvudtaget jobbat mycket med att se till att visa innehållet vilket jag hoppas att du ska uppskatta – inte minst på förstasidan där betydligt mer innehåll nu exponeras.

Upplägg

I topp har du en bildslider med de inlägg som jag värderar lite högre än andra inlägg. Det är 15 av de senaste, högst värderade (nyhetssynpunkt och läsvärde) inläggen.

Under detta block kommer två fasta block som visar de senaste nyheterna och de senaste krönikorna. Det är avdelningar vars texter jag rankar lite högre än andra texter.

Därefter följer två rader med ytterligare block som är uppdelade per avdelning och ämne.

Här är tanken att du snabbt ska kunna se det senaste inom varje respektive ämne. Poängen, hoppas jag, är att du som läsare ska kunna ta dig en titt på en hel avdelning med dess innehåll, snabbt hitta det senaste, ha tillgång till en sökfunktion överallt och en arkivfunktion överallt.

Nu är det upp till dug att bedöma hur jag har lyckats och har du tips, synpunkter så tar hag emot dem, mer än gärna, även om det är negativ kritik. Jag vill dock be dig att försöka att vara konstruktiv. Det blir lättare för mig att kunna göra ändringar då och jag vet på ett ungefär vad det är du skulle vilja ändra på. Därmed inte sagt att jag kommer att göra ändringar, det kan jag inte lova, men jag kan lova att lyssna.

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This