Jag har verkligen försökt att förstå mig på HomePod men misslyckats kapitalt. Vad är det jag inte inte förstår med Apples smarta högtalare, eller rättare sagt varför har Apple byggt en dyr, bra högtalare som jag inte kan använda som just det – en högtalare?

Jag har läst, funderat och försökt hitta användningsområden men misslyckats där också. Jag har en soundbar och en subwoofer kopplad till min TV. Hade nu HomePod haft en sladd och gått att ansluta till TV:n så hade den haft ett användningsområde men inte då. Du kan inte använda HomePod som en traditionell högtalare med mindre än att den ansluts till din Apple TV, trådlöst. Det betyder att den fungerar som högtalare när allt går via Apple TV men inte annars.

Vardagsrummet

Ute I vardagsrummet finns en projektor och 6:1 ljudsystem med förstärkare.  Det finns inte en chans att en HomePod slår ut det ljudsystemet.

Köket då kanske som en musikspelare?

En musikspelare som kosta närmare 4 000 kronor?

Skulle inte tro det. I så fall ställer jag min lilla Jambox där som är trådlös, har ett bra batteri, låter tillräckligt och då kan vem som helst spela musik via den.

Motivera

Tro mig, jag brukar aldrig ha svårt att motivera för mig själv varför jag ska köpa nästa Apple-pryl men inte HomePod. Jag får inte ihop det helt enkelt och jag vet ärligt talat inte vad jag ska ha den till. Nu är det absolut inte så att jag måste ha varje ny Apple-pryl men i en tid då det börjar att stå en Alexa eller en smart högtalare från Google så hade jag kunnat töänka mig en HomePod för att styra ljud, musik och annat här hemma.

Alexa och Googles motsvarighet är uteslutna. Jag litar inte på något av dessa båda företag och en högtalare som lyssnar hela tiden kommer inte på fråga. Då kan jag slå på musiken eller tända/släcka lampan själv. Hade HomePod haft en sladd och kunnat fungera som högtalare även för min TV, när jag inte använder Apple TV så visst okej, då hade den kanske hittat en plats, trots ett högt pris.

Trådlös, kan bara kopplas till Apple TV, det krävs två för stereoljud – vad är det jag inte förstår?

Det kanske rent av är så att Apple faktiskt gjort en miss här. Det har ju faktiskt hänt förr även om det inte har hänt ofta. Kanske har Apple missbedömt marknaden, skapat en produkt som inte passar alla och som inte kommer att ta upp kampen med Alex och Google Home. I så fall så har Apple missbedömt marknaden, kundernas behov och dessutom grovt bommat möjligheten att slå sig in på en marknad som i en förlängning handlar det om det smarta, uppkopplade hemmet.

Kanske är det den tanken jag inte riktigt kan ta till mig – att Apple gjort ett grovt misstag här.

Vad är det jag inte förstår?

Förstår du?

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This