Twitter uppmanar alla användare att byta lösenord. Detta sedan en bugg upptäckts som gjort att användarnas lösenord lagrats i klartext i Twitters interna system.

Lösenorden har inte lagrats i klartext i system utanför Twitters egna system utan det handlar om Twitters egna loggar.
Twitter säger inte ha hittat några indikationer på att information har läckt ut eller att konton har missbrukats men uppmanar ändå dig som användare att byta lösenord.

When you set a password for your Twitter account, we use technology that masks it so no one at the company can see it. We recently identified a bug that stored passwords unmasked in an internal log. We have fixed the bug, and our investigation shows no indication of breach or misuse by anyone.

Du byter lösenord här.
 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This