Donald Trump har flera gånger hävdat att han är så smart att han inte behöver läsa på. Omgivningen och hans närmaste medarbetare torde inte hålla med och det finns gott om exempel på då Trump uttalar sig om saker som han uppenbarligen inte förstår sig på. Det senaste utspelet i förhandlingarna med Nordkorea är ett sådant exempel.

Inför mötet med Nordkorea så har Trumps egen rådgivare John Bolton gjort uttalanden om att samma metod som användes i förhandlingarna med Libyen skulle kunna appliceras på Nordkorea. Libyen gick med på internationella inspektioner, övervakning och viss kontroll och slapp i gengäld hårda restriktioner.

Det har kommit att kallas “Libyan Model”. Klippet ovan visar att Trump:

  1. Inte vet vad John Bolton har sagt
  2. Inte vet vad Libyan Model egentligen innebär

Det är skrämmande på mer än ett plan.

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This