Det florerar bilder på vad som påstås vara nya iPhone SE 2 ute på nätet just nu. Tro inte på dem. Det är datarenderingar som bygger på uppgifter från tillverkare av skal, ytterst opålitliga källor.

Tillverkare av ska, skydd och omslag får inte tillgång till någon information före andra. De får inte dimensioner, mått eller annan information på förhand utan de får veta hur en ny modell ser ut när du och jag får veta det. Det hindrar inte tillverkarna att vara snabba på hanen och i princip starta tillverkningen innan en ny modell tillkännagivits och historiskt så har det också visat sig att de har fel rätt ofta.

Osäkra

De senaste månaderna så har det florerat flera rykten om en ny iPhone SE 2 och det finns obekräftade uppgifter om att den nya modellen kommer att innehålla hårdvara från iPhone 7 eller iPhone 8 men det är osäkra uppgifter. Ännu mera osäkra är uppgifter om hur denna nya modell av iPhone kan tänkas att komma att se ut. Det finns viss logik i att gissa på att hårdvara kommer att plockas från någon av de två senaste modellerna av iPhone. Det gjorde Apple med den nuvarande modellen av iPhone SE men att sedan gissa på hur telefonen kommer att se ut är mer vanskligt.

Tillverkare av skal är i sammanhanget långt ifrån de pålitliga källor som skulle behövas för att komma i närheten av en bekräftelse.

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This