Local humanitarians are beacons of light in the darkness of war, says humanitarian aid entrepreneur and TED Fellow Rola Hallam. She’s working to help responders on the ground in devastated communities like Syria, where the destruction of health care is being used as a weapon of war.

One of her campaigns achieved a global first: a crowdfunded hospital. Since it opened in 2017, the aptly named Hope Hospital has treated thousands of children. “Local humanitarians have the courage to persist, to dust themselves off from the wreckage and to start again, risking their lives to save others,” Hallam says. “We can match their courage by not looking away or turning our backs.”

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This