Was 2017 really the “worst year ever,” as some would have us believe? In his analysis of recent data on homicide, war, poverty, pollution and more, psychologist Steven Pinker finds that we’re doing better now in every one of them when compared with 30 years ago.

 

But progress isn’t inevitable, and it doesn’t mean everything gets better for everyone all the time, Pinker says. Instead, progress is problem-solving, and we should look at things like climate change and nuclear war as problems to be solved, not apocalypses in waiting. “We will never have a perfect world, and it would be dangerous to seek one,” he says. “But there’s no limit to the betterments we can attain if we continue to apply knowledge to enhance human flourishing.”

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This