Stängda svängdörrar, slut på rock´n roll-hockey och en fantastiskt räddning av Washingtons målvakt Braden Holtby i slutminuterna är den kortkorta summeringen av den andra matchen i kampen om Stanley Cup. Washington har kvitterat till 1-1 i matcher efter seger med 3-2 i en match som hade såg helt annan ut än den första matchen.

Det blev också en annan svensk som klev fram och som i högsta grad var delaktig i Washingtons seger – Andre Burakovsky, hade två assists i matchen. Danske Lars Eller var snäppet värre, han var inblandad i alla Washingtons alla tre mål, ett mål och två assists.

Försvar

Matchbilden i det andra mötet såg helt annan ut än i match ett. Svängdörrarna från den första matchen var stängda, defensiven prioriterades bättre och lagens båda målvakter fick bättre hjälp av uteförsvaret. Det var hemmalaget, Golden Knights som inledde målskyttet, 7.58 in i första perioden så kunde James Neal pricka in 1-0. En höjdpuck studsade ned i Washingtons zon, och Neals handledsskott gick stolpe in. Detta efter att Golden Knights inlett matchen bäst så målet. var rättvist och logiskt.

Även om matchen totalt inte bjöd på lika många mål och även med ett bättre defensivt arbete av båda lagen så var det inte en tillknäppt avvaktande ishockey som lagen bjöd på. Det bjöds på chanser, snabba spelvändningar och offensiv ishockey även i match två. Det var snarast tokoffensiven och en serie målvaktsmisstag som saknades och som höll nere siffrorna.

Washington

Efter Golden Knights ledningsmål så vare det Washington som var effektivast. Lars Eller kvitterade till 1-1, med bara två minuter kvar av inledningsperiden. Detta sedan Washingtons Evgeny Kuznetsov lämnat isen, grimaserande av smärta efter en tackling av Knights Brayden McNabb. Det är oklart vilken typ av skada som Washingtons vassaste offensiva forward dragit på sig men det såg ut som en skada i handleden eller axeln. Kuznetsov lämnade isen direkt och gick till Washingtons omklädningsrum. Visar det sig att Evgeny Kuznetsov inte kan spela i de kommande matcherna så har Washington tappat sin förstecenter och bästa poänggörare.

2-1 till Washington var en intränad variant signerad firma Bäckström & Ovetjkin i nummerärt överläge. Bäckström till Eller som skickade pucken till en fristående Ovetjkin som kunde sätta ledningsmålet till 2-1 i öppen kasse.

Det sägs ju att du ska göra de där riktigt viktiga målen och att det är de målen som räknas. Det kan säkert Brooks Orpik skriva under på, 9.41 in i mittenperioden så ökade han på Washingtons ledning till 3-1 sedan pucken träffat en Knightsspelare. Det var Orpiks första mål på två år, sedan februari 2016. Då fanns inte Golden Knights som lag.

Press

Efter Washingtons 3-1 mål så bytte matchen delvis karaktär. Gästerna började att backa lite mer, vara lite mer försiktiga för att försöka att slå vakt om ledningen. Det lade helt logiskt till att Golden Knights kunde skruva upp trycken mot Washington och mot deras målvakt Braden Holtby.

Det blev en jakt på reducering och kvittering. Shea Theodore såg till att det blev riktig nerv i matchen med två minuter kvar av den andra perioden vilket betydde att Washington gick in till tredje perioden med bara ett måls ledning.

Tredje perioden

Den tredje perioden utvecklades till en kamp, ett försvar och en jakt. Ett försvar av 3-2 och en jakt på en kvittering. Golden Knights pressade på, skapade en hel del men Washington lyckades att hålla emot och med 2.-55 kvar av matchen tog Washington en timeout för att hitta luft och energi.

När Golden Knights fick ett numerärt överläge med bara minuter kvar av matchen så var det många som förväntade sig att nu skulle kvitteringen komma. Med öppet mål och en till synes helt överspelad Brad Holtby så trodde nog även Washingtons spelare att nu skulle 3-3 ramla in. Holtby sträckte ut så mycket hans kropp förmådde, skickade ut klubban och lyckas med en räddning som kommer att bli en klassiker. Braden Holtbys räddning är helt matchavgörande, med mindre män två minuter kvar av matchen.

Washington lyckas ta en match på bortaplan, bara den andra hemmamatchen som Golden Knights förlorat i slutspelet, vilket betyder att det är utjämnat i finalspelet som nu drar iväg till Washington.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This