Han är nedsupen, missbrukande före detta polis. Numera jobbar han som torped och skjuter folk för pengar. En oborstad, otrevlig och hysterisk rolig snubbe som dessutom har en liten blå, flygande enhörning som låtsaskompis.

Netflix nya tv-serier Happy är som synes svår att beskriva men den är lika skruvad som rolig, hysteriskt rolig om det slitna uttrycket tillåts.

Mästerlig

Christopher Meloni är mästerlig i huvudrollen som Nick Sax. Han är verkligen lika otrevlig som han är rapp i käften och han super, slåss, skjuter och mördar med samma lätthet. Här och var i historien så visar den stenhårde före detta snuten att han har ett hjärta och han gör undantag i sitt mördande då och då. Han har ett hjärta som fungerar ganska illa för övrigt efter flera års hårt leverne.

“Mitt liv är en evigt rinnande toalett som det inte går att spola i” – känn på det citatet från Nick Sax.

I botten finns en historia om en rubbad tomte som kidnappar barn och det är det som den blå enhörningen vill få Nick Sax hjälp med. Han, Happy, är Haileys, ett av de bortrövade barnens låtsaskompis och han vill nu rädda sin vän.

Netflix – Happy

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This