Morgan Johansson är minister och han tycker det är lite småroligt, kanske lite karma, när grovt kriminella som ska leka hårdingar, kör ned pistolen i byxlinningen och skjuter sig själva. Det tycker faktiskt jag också.

Morgan Johansson konstaterar att det inte är de skarpaste knivarna i lådan.

Ett rätt oskyldigt konstaterande och ett lika oskyldigt inlägg på twitter om det nu inte vore för en kader lättkränkta som tycker att detta är ovärdigt av ministern. Det ses som något slags uttryck för ett människoförakt – till och med.

Förakt

Låt mig då tillägga att jag hyser det djupaste förakt för grovt kriminella som drar runt på stan med vapen i byxlinningen. Vad Morgan Johansson tycker det vet jag inte men jag har inte mycket till övers för de som valt att leva utanför samhället och som alldeles för ofta gör tillvaron för oss “vanliga” både farlig och skrämmande. Nu ska tilläggas att jag bor i Skellefteå där vi inte har särskilt gott om just det klientelet men i alla fall.

Det har blivit en ny svensk folksport att gå taket över minsta lilla skitsak. Vi har helt förlorat förmågan att scrolla förbi, strunta i dumheter och gå vidare. Allt behöver inte kommenteras och allt är faktiskt inte tecken i tiden eller bevis på att landet håller på att gå under heller. Vissa saker är bara jävligt dumma och korkade rätt och slätt.

Invändningar

Morgan Johansson konstaterar att de som skjuter sig själva i ändalykten kanske ändå inte är Nobelpristagarämnen. Kan någon ha invändningar mot det?

Jaha då, flera stycken som tycker att en minister inte får dra på smilbanden, vara lite lätt raljant. Den rätten förbehåller vi oss vanliga dumbommar, vi väljare.

Vi blir kränkta, vi reagerar, utan att tänka efter och vi blir upprörda över i stort sett ingenting. Det är maj nu, valrörelsen har knappt kommit igång och det ät lätt att konstatera att våra sociala medier lär bli ett inferno av kränkta individer när det liksom drar ihop sig om några månader.

Här har du många fler saker som du kan gå i taket över:

  • flera svenska dagstidningar skickar statistik till sina medarbetare för att göra dem uppmärksamma på vilket kön de skriver mest om – sortera in det under feminism som spårat ur så kan du säkert bli kränkt över det.
  • Sök på nätet, för eller senare spå hittar du söker en rektor som förbjudit svenska flaggan, pepparkaksgubbar eller något annat – sortera in det under “det får man väl inte söka i det här jävla landet” så kan du säkert jaga upp dig lite till.
  • CMore har betalat en helvetess massa pengar för SHL och bara en spottstyver för Hockeyallsvenskan – gör nu listor på alla som ska avgå.
  • Det var nära politiker som inte gjorde sig så bra i senaste Agenda i tv. Ni vet den där tv-sporten som går ut på att vara allmänt rapp i käften och plocka enkla populistiska poäng – säga dem duktigt för det vet ju alla att allt det är grymt bra tecken på hur lämplig du är på att leda landet.
  • Leta reda på lite snygga bilder på statistik över hur mycket invandrade får i bidrag och ställ det mot fattiga pensionärer. Skitsamma att statistiken är lögn, det är ju rent förbannnat illa i alla fall, eller hur?
  • Samla ihop lite lösryckt brottsstatistik – klappa ihop lite tårtdiagram och skyll rubbet på invandrarna. Gör sedan listor på alla som ska avgå.
  • Slå sedan ned på varenda enskild investering i vårt infrasttruktur – klart att vi inte ska ha vare sig vägar, broar eller järnväg så länge som vården inte fungerar.

Du kan säkert hitta fler ämnen som du kan bli upprörda över.

Tycker du att jag är raljant?

Helt korrekt.

Överdriver jag?

I massor.

Driver jag med dig?

Inte direkt men jag är lite less på alla kränkta människor som inte går ut i solen i stället.

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This