En av medlemmarna i TheDarkOverlord Hacking Group har gripits av polis i Serbien.

Gripandet skedde i ett samarbete mellan serbisk polis och amerikanska FBI. Polisen har lämnat ut sparsamt med uppgifter om mannen, förutom ålder, född 1980, så har bara hans initialer lämnats ut.

Intrång

TheDarkOverlord Hacking Group, TDO, uppges ligga bakom ett mycket stort antal intrång, av malware och utpressning. Gruppen har visat ett speciellt sort intresse för sjukhus och skolor och har varit aktiv i 2-3 år. De första rapporterna om gruppen kom under 2016 men TDO kan ha varit aktiva före det.

In conversations with this reporter, the group was well aware that the FBI was on its tail. In November 2017, the group bragged to a fellow reporter about dodging one of the hacking tools FBI agents tried to infect the hackers and identify their whereabouts.

It is unknown S.S.’ role in the larger TDO group, who claimed several times they were a collective. Without any info, S.S. could be the leader, a pawn, or just a hapless copycat.

Bleeping Computer

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This