Macken X samlar inte in någon detaljerad information om dig som användare och du kan inte heller registrera dig här på webbplatsen. Däremot så finns det en del plugins installerade som är kopplade till andra tjänster.

Här kan du läsa mer om vilka kopplingar som finns och vilken information vi samlar in och hur den hanteras.

Cookie

Låt oss starta med den här webbplatsen:

Macken X skickar över och lagrar en så kallade cookie fil på din dator. Den innehåller information om din enhet och syftet är att se till att sidan presenteras för dig på bästa sätt. Informationen används inte till något annat och den överförs inte heller till tredje part.

Plugins

Här på webbplatsen finns ett antal plugins installerade som är kopplade till andra funktioner och tjänster ute på nätet.

. Kommentarsfunktionen hanteras via Disqus.
Du kan registrera dig som medlem och användare på Disqus, vilket krävs för att du ska kunna lämna en kommentar här. Den information du då lämnar ifrån dig lagras hos Disqus, inte på Macken X.

. Sociala medier
Läkning till sociala medier är kopplade till Facebook, Instagram och Twitter. Macken X har dels en plugin för att dela texter i sociala medier, dels en koppling till vart kontot på Instagram. Dessa plugins lagrar information på din enhet med en cookie fil.

. Statistik
Macken X använder en lokal plugin för att samla in statistik. För strikt internt bruk samlar vi in information om webbläsare, enhet, upplösning och varifrån våra besökare kommer ifrån. Det är standardinformation, anonym, som praktiskt taget varenda webbserver ute på nätet samlar in och skriver till loggfiler. Macken X använder inte Google Analytics för detta ändamål. Du som individ kan inte identifieras i den här statistiken och Macken X samlar inte heller in information om vad en enskild invid har läst eller klickat på. Vi sammanställer däremot information om mest lästa texter, hur många som besökt Macken X, var besökarna kommer ifrån, enhet, webbläsare och hur de kommit till Macken X. Det är som sagt helt anonym information och statistik.

. Frågor
Macken X har också en plugin för frågor, polls, den registrerar vad du svarat och att du har svarat.

. Annonser
I skrivande stund (maj 2018) så finns inga annonser på Macken X. Därmed ingår Macken X inte heller i något annonsnätverk. Observera att detta kan komma att ändras. I så fall kommer Macken X att informera dig som läsare och besökare om det och vad det i så fall innebär.

Har du några frågor om hur Macken X hanterar information, varsom samlas in och vad informationen används till så är du välkommen att ställa dina frågor i en kommentar här nedan.

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Blir det en ny Apple-pryl nu?
Share This