Tonen skruvas upp, argumentationen blir alltmer intensiv tills den spårar ur. Ett verbalt meningsutbyte utvecklas till attacker eller så drar diskussionen snabbt till sig nättrollen.

På senare år tycker jag mig märka en hårdare polarisering mellan olika åsikter både på Twitter och på Facebook. Det lär inte bli ett lägre tonläge i och med att det nu är vallår. Det kommer att diskuteras, ventileras och diskuteras och i de flesta fall så kommer det att stanna vid lite verbal munhuggning. Det är inget problem utan det är de som hela tiden kastar sig in i diskussioner och snabbt ser till att köra dem i diket som är problemet.

I begynnelsen

När Twitter var relativt nytt så hade jag högt i tak. Det var innan mörkermännen med odalrunor som märken, vikingar, svenska flaggor och den fornnordiska namnen dök upp. Det var innan äggen, de anonyma och innan nättrollen blev ett allvarligt problem. Numera så städar jag då och då och jag inget som helst förbarmande med rasister och extremister. Jag låter mig inte provoceras utan jag städar ganska snabbt. Antingen blockerar jag vederbörande eller använder “mute” eller “ignore”. jag städar i mitt flöde, direkt.

Alla kan inte älska alla här i världen och jag ser ingen tom helst anledning att ha kvar en person i min närhet som jag inte gillar. Det vore som att bjuda folk på fest och sedan bjuda in individ som du helt enkelt inte tål och som gör tillvaron sur för andra.

Städa i ditt flöde, kasta ut rötäggen.

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This