iPhone X är den smarta telefon, som inte byggts speciellt för att tåla hårda tag, som tål mest stryk. Testen är gjord där telefoner släpptes i golvet från olika höjd och där iPhone X kom på första plats.

Det är Toms Guide som gjort testet där marknadens ledande telefoner släpptes från olika höjder för att se vad de tål. Testet visar också tydligt hur mycket glaset i våra telefoner har utvecklats på bara några år. iPhone X kommer på en förstaplats medan iPhone SE kommer sist i testet. iPhone SE lanserades 2016 och har den äldre typen av glas vilket gör att den tål mindre.

Tål olika

Telefonerna tappades från olika höjd, ned emot olika underlag för att försöka att få fram vad de tal och hur mycket våra smarta telefoner tål när de tappas. Det kommer säkert inte som någon nyhet att våra nya, dyra och smarta telefoner inte tål särskilt mycket om du tappar dem och de slår i betong eller hårt underlag. Tappar du din telefon i hårt grus så är risken står att en kant träffar glaset och det kan vara förödande.

De två första telefonerna, Motorola och LG är telefoner som specialdesignat för att tåla lite tuffare tag.

Toms Guide

 

 

 

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This