Donald Trump fortsätter att ljuga medvetet får det amerikanska folket.

Trump har fört fram misstanken om en infiltratör i de egna leden tidigare.

Så hur ser verkligheten ut då?

Verkligheten

FBI har använt sig av en informatör som tog kontakt med delar av Trumps kampanjstab efter det att FBI inlett en undersökning som riktades mot flera av medlemmarna i Trumps kampanjstab. Informatören tog kontakt med nära av medarbetarna, ba dom några möten – det är allt.

FBI placerade inte en mullvad i Trumps kampanj.

There is no evidence to suggest someone was planted with the campaign. The source in question engaged in a months-long pattern of seeking out and meeting three different Trump campaign officials.

Washington Post

In fact, F.B.I. agents sent an informant to talk to two campaign advisers only after they received evidence that the pair had suspicious contacts linked to Russia during the campaign. The informant, an American academic who teaches in Britain, made contact late that summer with one campaign adviser, George Papadopoulos, according to people familiar with the matter. He also met repeatedly in the ensuing months with the other aide, Carter Page, who was also under F.B.I. scrutiny for his ties to Russia.

New York Times

I sammanhanget kan det också vara viktigt att komma ihåg att hittills så har Robert Mullers utredning lett fram till att flera av Trumps närmaste medarbetare har åtalats, att 13 ryska medborgare och tre företag har åtalats för inblandning i det amerikanska presidentvalet.

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This