Apple har stoppat Steams app i App Store. Detta sedan appen först hade godkänts.

Steams app godkändes den 7 maj i år och lanserades två dagar senare den 9 maj. Dagen efter stoppades toppen av Apple och an ledning sägs vara ”business conflicts” och anledningen är sannolikt att Steam har en egen nätbutik för försäljning av spel.

Valve says it appealed that decision on the basis that ”the Steam Link app simply functions as a LAN-based remote desktop similar to numerous remote desktop applications already available on the App Store.” That includes an official Windows Remote Desktop app from Microsoft, third-party apps from LogMeIn and GoToMyPC, and many more. There are even streaming apps for iOS which use Nvidia’s GameStream technology to remotely play titles running on a PC, just like the Steam Link app.

Fjärrstyras

Den aktuella appens huvudsakliga funktion är dock att skicka en bild och en ljudström, streaming, från en dator i det lokala nätverket. Datorn kan då även fjärrstyras. Appen kan inte ta emot strömmar från Valdes/Steams servrar utan kopplingen är mot spelaren egen dator, i det lokala nätverket.

Ars Technica

 

Mackens Fråga: Har du en spelkonsol?
Share This