Photoshop, Transmit, Microsoft Office, Vmware Fusion och Spotify har en sak gemensamt – de innehåller buggar vilket lett till att Apple gått in med extra tillägg för macOS så att de ska fungera korrekt.

Det finns nästan 300 olika program, 299, som alla har det gemensamt att Apple lagt in korrigeringar för dem i macOS.

What do Photoshop, Matlab, Panic Transmit, and Eclipse have in common? They are among the 299 apps for which macOS applies compatibillity fixes.

Here’s the full list of bundle IDs, along with the functions that checks for them, and the first caller to those functions. It’s also available in CSV format.

Note that this is just a list of apps Apple has developed compatibility tweaks to make them run on newer macOS versions. As the list demonstrates, even the best apps often needs some tweaks on newer macOS. In addition, most of these patches are only applied to older versions of apps.

Worth Doing Badly

Nu ska inte alla dessa korrigeringar pekas ut som buggfixar utan det handlar också om kompabilitetsfixar som Apple har lagt in. Korrigeringar som finns där för att programmen ska fungera bättre under macOS. De flesta tilläggen handlar om äldre versioner av  av populära program.

Jodå, Apple själva finns med på listan och de toppar den med 64 olika fixar och tillägg för de egna programmen. Firefox, VLC, Google Chrome, OmniFocus och Sketch finns också med på listan.

 

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This