Apple går mot strömmen på en amerikansk marknad där försäljningen av smarta mobiler backar med 11 procent. Apple ökar med 16 procent och sex av de tio mest sålda telefonerna kommer från Apple.

Det är Counterpoint som presenterar sina siffror och analyser. Apple innehar platserna ett till fem, de första telefonerna är Apples iPhone. Samsungs Galaxy S8 klämmer sig in på en sjätte plats med iPhone 7 på en sjunde plats.

Six out of the 10 most popular smartphone models were sold by Apple, the 64-gigabyte iPhone 8 being the most popular, said Counterpoint Research. The 64- and 256-gigabyte versions of the iPhone X ranked second and third — notably, the 256-gigabyte iPhone 8 Plus didn’t place in the top 10.

Appleinsider

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This