Amazons Echo lyssnar hela tiden på kommandoordet “Alexa” och nyligen avslöjades att enheten avlyssnat ett privat samtal och sedan skickat ljudfiler till personer som fanns med i ägarnas adressbok.

Det är den lokala tv-stationen Kiro7 som rapporterat att ett par upptäckt att deras Amazon Echo spelat in ett samtal och sedan skickat ljudfiler till personer i enhetens adressbok. Det handlar om delar av ett privat samtal som skickats vidare till andra.

Kiro7

Förklaring

Amazon har nu lämnat en förklaring till hur detta har gått till. Enheten har först uppfattat kommandoordet “Alexa” i samtalet, sedan uppfattat ett kommando om att skicka ett meddelande och efter att ha frågat om vem som ska ha meddelat skickat iväg ljudfiler.

Echo woke up due to a word in background conversation sounding like “Alexa.” Then, the subsequent conversation was heard as a “send message” request. At which point, Alexa said out loud “To whom?” At which point, the background conversation was interpreted as a name in the customers contact list. Alexa then asked out loud, “[contact name], right?” Alexa then interpreted background conversation as “right”. As unlikely as this string of events is, we are evaluating options to make this case even less likely.”

Recode

 

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Jobbar vid sidan av den här bloggen med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och tre barnbarn. Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till Mac OS X. På den vägen är det ...

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This