Amazons Echo lyssnar hela tiden på kommandoordet “Alexa” och nyligen avslöjades att enheten avlyssnat ett privat samtal och sedan skickat ljudfiler till personer som fanns med i ägarnas adressbok.

Det är den lokala tv-stationen Kiro7 som rapporterat att ett par upptäckt att deras Amazon Echo spelat in ett samtal och sedan skickat ljudfiler till personer i enhetens adressbok. Det handlar om delar av ett privat samtal som skickats vidare till andra.

Kiro7

Förklaring

Amazon har nu lämnat en förklaring till hur detta har gått till. Enheten har först uppfattat kommandoordet “Alexa” i samtalet, sedan uppfattat ett kommando om att skicka ett meddelande och efter att ha frågat om vem som ska ha meddelat skickat iväg ljudfiler.

Echo woke up due to a word in background conversation sounding like “Alexa.” Then, the subsequent conversation was heard as a “send message” request. At which point, Alexa said out loud “To whom?” At which point, the background conversation was interpreted as a name in the customers contact list. Alexa then asked out loud, “[contact name], right?” Alexa then interpreted background conversation as “right”. As unlikely as this string of events is, we are evaluating options to make this case even less likely.”

Recode

 

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This