En allvarlig säkerhetsbugg har hittats i krypteringsprogrammet PGP.

Buggen, buggarna, är allvarliga och Electronical Frontier Foundation har gått ut med en rekommendation att inte använda PGP tillsvidare.

A group of European security researchers have released a warning about a set of vulnerabilities affecting users of PGP and S/MIME. EFF has been in communication with the research team, and can confirm that these vulnerabilities pose an immediate risk to those using these tools for email communication, including the potential exposure of the contents of past messages.

EFF

Detta är ett synnerligen allvarligt säkerhetsproblem så krypterad information (mail) skulle kunna dekrypteras av obehöriga. Det är också allvarligt eftersom de som valt att använda PGP för att skydda information också har goda skäl till att skydda sig och sin information.

Efail.de

Mackens Fråga: Vilka Apple-prylar har du?
Share This