Twitter har raderat över 1.2 miljoner terrorist-konton

Twitter har raderat över 1.2 miljoner terrorist-konton

Twitter har raderat och städat ut över 1.2 miljoner terroristvänliga konton. Siffrorna finns med i den rapport som Twitter nyligen har släppt.

Det handlar om konton som kan knytas till olika terroristorganisationer, som försökt samla in pengar eller som stöttat exempelvis mördarsekten Daesh.

While the volume of requests has decreased, the number of accounts specified has increased in this reporting period. There was a 52% increase in accounts specified in this report, compared to a 13% decrease in accounts specified in the January 1 – June 30, 2017 report. The large uptick this time is due to an increase in accounts specified by information requests from the United States.

Twitter

Problem

Twitter har haft stora problem på senare år med extremist-konton som spridit propaganda och desinformation men också jobbat med att stoppa och radera konton. Det har utvecklats till en katt-ich-råtta-lek där nya konton snabbt skapas samtidigt som Twitter städar och raderar.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This