Tony Fadell var med och skapade iPod. Nu vill han att Apple ska ta tag i det som kallas iPhone-beroende.

Tony Fadell menar att Apple har ett ansvar att se till att vi kan mäta skärmtid och hur vi använder vår iPhone. Fadell menar också att Apple ska samla in den här informationen, sammanställa den och sedan ge oss användare en möjlighet att ändra våra vanor.

You should be able to see exactly how you spend your time and, if you wish, moderate your behaviour accordingly. We need a “scale” for our digital weight, like we have for our physical weight. Our digital consumption data could look like a calendar with our historical activity. It should be itemised like a credit-card bill, so people can easily see how much time they spend each day on email, for example, or scrolling through posts. Imagine it’s like a health app which tracks metrics such as step count, heart rate and sleep quality.

Wired

Kommentar

För egen del står jag fast vid att detta inte enbart är Apples problem. Det är ett problem för en hel bransch, om det nu är ett problem. Här finns ett betydande individuellt ansvar också.

Läs också: Har Apple ansvar för hur du använder din iPhone?

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This