Den 19 juni så byter Twitter API vilket påverkar alla program och alla appar som används för att ansluta mot tjänsten. Det innebär att ditt favoritprogram helt kan sluta att fungera eller så förlorar du viktiga funktioner såsom notiser och automatiska uppdateringar av ditt flöde.

Twitter byter då helt ut det nuvarande sättet att ansluta mot tjänsten, med en annan app eller program än Twitters eget. Funktioner som utvecklare kan använda, API; byts också ut och trots att det är kort tid kvar och trots att Twitter jobbat på sina nya funktioner i över ett år så har Tweetbot, Twitterific och övriga inte fått se eller testa de nya funktionerna.
Tredjepartsutvecklare är fortfarande avstängda från de nya funktionerna.

Ingen information

Det lilla utvecklarna har fått veta är att notiser och streaming inte kommer att fungera. Det i sin tur betyder att två av de viktigaste funktionerna i Twitterific och Tweetbot inte kommer att fungera längre.
I sammanhanget är det ju också noterbart att just streaming, automatiskt flöde saknas i Twitters egen app och har alltid saknats vilket lett till att många istället valt andra program och appar. När det gäller program så saknas som bekant ett program för macOS, ett officiellt program från Twitter. Där hänvisas till desktopversionen.

Notiser

Det finns en funktion för notiser i den nya uppsättningen av funktioner men bara för maximalt 35 konton. Twitterific och Tweetbot får 35 konton vardera som de kan skicka notiser till. Resterande konton kommer de att få betala för men Twitter har inte berättat vad det kommer att kosta att lägga till fler konton.
Flera utvecklare har nu gått samman i ett upprop med förhoppningen att Twitter ska ändra sig och slippa in dem och berätta hur saker kommer att fungera efter den 19 juni.
apps-of-a-feather
 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This