Det har verkligen inte gått bra på senaste tiden. Jag ligger en bra bit över genomsnittet på 3.57 rätt ofta, speciellt på helgerna.

Det handlar alltså om användningstid och hur ofta och hur länge som jag använder min iPhone X. Jag mäter min telefontid och i snitt så använder vi vår telefon tre timmar och 57 minuter, per dag. Appen Moments mäter minuter och antalet gånger som telefonen klyfts och hur många gånger jag har tittat på den.

Pokémon

4.13, 3.40, 4.27 och 6.30 – så ser de senaste dagarna ut och boven i dramat heter Pokémon GO. Spelet spräcker alla tidsramar och det är den enda anledningen till att jag ligger över 3.57, med råge ibland. Problemet med Pokémon GO är att den har en inbyggd skärmsläckare men det upptäcker inte Moments så när jag är ute och går och alltså inte sitter med telefonen i handen och tittar på den så registreras det som om jag faktiskt gör det. Det betyder att jag inte riktigt vet hur mycket jag faktiskt använder min telefon.

Rör på mig

Det visar om inte annat antalet gånger som telefonen lyfts och jag har tittat på den. Trots många timmars användande så handlar det om 25 till 35 gånger på en hel dag. Det är rätt lite jämfört med den uppmätta tiden. Jag kan se av den lagrade informationen att de dagar som jag har mycket användartid så finns långa sessioner på 1,2 och upptill tre timmar. Det är då jag är ute och rör på mig och spelar.

Larm

Jag har att ett larm och ett slags mål på tre timmar per dag, inte som ett måste utan för att se om jag kan kapa ned användandet – vilket jag alltså misslyckats med.
Som sagt, det går inte bra att kapa ned telefontiden men jag vet vems fel det är – mitt och Pokémon GO.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This