Jag höll mig inom ramen för det uppsatta målet på max tre timmars skärmtid per dag ända fram till Påskhelgen. Då sprack det, ordentligt.

Jag fick ett allvarligt återfall i Pokémon GO nämligen, eller kanske snarare att Pokémon GO infördes uppdrag vilket fick mig att ha med mig telefonen mest hela tiden och jaga Pokémons mest hela tiden.
6.38
8.19
Två noteringar som ligger dramatiskt över snittet på 3.57 och dessutom med bara runt 40-talet upplockningar. Jag har alltså haft igång min iPhone X så länge men bara tittat på den ett 40-tal gånger under de två dagarna.

Spelar

För att förklara den långa tiden de få upplockningarna så bör jag förklara hur du spelar, eller hur jag spelar.
Jag spelar 2-4 timmar åt gången och då ligger telefon antingen i facket i bilen. I bilen använder jag Pokémon GO Plus, inte telefonen. Pokémon GO Plus är ett armband som vibrerar då du kan fånga en Pokémon och då trycker du bara på en knapp. Min iPhone X är då ansluten till CarPlay, skärmen är ofta tänd, även om jag inte kan titta på den. Telefonen ligger i ett fack men den släcks inte av iOS utan av appen, spelet. Det gör att Moments tror att skärmen är påslagen hela tiden.
När jag sedan kommer fram för att spela eller om jag ger mig ut och går så jag hag telefonen i handen och även då med släckt skärm.

Ursäkt

Jag försöker nu inte servera en taskig ursäkt utan det är så det förhåller sig. Pokémon GO kan släcka skärmen vilket inte Moments detekterar utan i mätningen så räknas det som att skärmen är tänd.
Moments upptäcker inte heller när jag lyfter min iPhone och vrider den rätt, dvs tänder skärmen vilket gör att 40 tittningar är i underkant. Vrider jag min iPhone X upp och ned medan jag spelar så släcks skärmen, ska tilläggas så att alla förstår hur appen fungerar.
Moments mäter ändringar i iOS och märker inte av ändringarna i Pokémon GO. Följden blir att skärmtiden, upptänd, blir fel, liksom antalet gånger då jag förmodas ha plockat min iPhone X.
Trots det så ska ingen förledas till att tro, inte ens jag själv, att jag varit ens i närheten av max tre timmar per dag under påsken. Jag har dragit över ordentligt.
Jag utmanar dig!
Del 2
Del 3
Så hur går det för dig då?
Vågat anta min utmaning?
 

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This