Niantic har tidigare utannonserat ett event, en slags hyllning med start den 10 april med fokus på generation 1, Kanto och Jihto regionerna och det ser ut att handla om shiny.

Först kom några få rader om ett mystiska event.

Trainers, starting April 10, we’ll be hosting a special celebration in honor of the Kanto region in Pokémon GO! Keep your eyes on the official Pokémon GO website and social media channels for more information surrounding this event.

Shiny

Ska vi tro på de senaste timmarnas nätverkstrafik så handlar det om shiny och att flera av de Pokémons som ingår i generation 1 kommer som shinys.

 • Caterpie, Metapod, Butterfree;
 • Spearow, Fearow;
 • Onix, Steelix;
 • Charmander, Charmeleon;
 • Squirtle, Watortle, Blastoise,
 • Machop, Machoke, Machamp;
 • Poliwag, Poliwhirl, Poliwrath;
 • Slowpoke, Slowbro, Slowking;
 • Growlithe, Arcanine;
 • Lapras;
 • Psyduck, Golduck;
 • Vulpix, Ninetales;

Det är de Pokémons som hittats i trafiken så här långt men listan växer i stort sett hela tiden och det ser onekligen ut som att merparten av generation 1 kommer i form av shiny Poikémons. Några saknas –  Vaporeon, Koffing, Charizard och Weezing finns inte med och inte heller Evee.

Inte alla

Nu ska en brasklapp kastas in – det faktum att shiny hittats i nätverkstrafiken, trafiken till och från Niantics servrar, innebär inte att Pokémons kommer som shiny. Latias och Latios, den senaste Legendary i spelet har hittats som shiny i trafiken men jag har inte hittat några rapporter om att spelare har lyckats att fånga en shiny Latias eller Latios. Det finns andra exempel där shiny har hittats i trafiken men Niantic har inte aktiverat dem i spelet, ännu.
PokémonGoHub

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This