Den finns i södra Spanien och är relativt vanlig, när det inte är event och omgivningen fylls med Pikachu och resten av gänget från generation 1.

Naturligtvis springer jag på en direkt, första kvällen, direkt utanför restaurangen där vi ska få oss något till livs, trots den sena timmen.

In med det tunga artilleriet, Golden Razz Berry, svart/gul boll och koncentration – Great träff!

Sedan smäller det bara till, en rökpuff och texten som förkunnar att Tropius flytt.

Snopet, minst sagt.

Nåja, jag är vıd gott mod och efter en öl och välsmakande mexikansk mat så är det tillbaka till lägenheten och vila.

Regnar

De efterföljande dagarna börjar jag att inse två saker; det regnar, vilket är alltför uppenbart. Det vräker ned och nummer två – det finns bara generation 1, överallt.

Kallt och regn är inte Tropius väder och jag ser ingen mer trots långa promenader till grannbyarna. Jag befinner mig i la Duquesa, en mindre ort i närheten av Estepona och Malaga. En plats vars omgivningar jag känner sedan tidigare och jag vet var Pokestops och Gym finns. Jag vet däremot inte var Tropius finns och jag vadar i flera dagar bland Magic Karp, Pikachu, Ghastly, Weezing och alla andra Pokémons som jag inte är det minsta intresserad av.

Gym

Gym är ett speciellt kapitel i de här trakterna där det är rätt ont om spelare. Du håller lätt och ledigt ett gym i 1-2 dagar fast du är ensam. Det är tämligen enkelt att få ihop till 50 coins per dag med andra ord. Däremot kan du glömma att raida något mer än T2, möjligen en T3:a med rätt uppsättning men du kommer att få spela själv.

Nu kanske det låter som att jag spelat mycket och intensivt men så är det inte. Det handlar om en längre promenad på några timmar. Promenader som jag gått i vilket fall som helst. Jag älskar att gå när jag är ledig och allra bäst och mest går jag nere i “mitt” Spanien.

Ekans och Volbeat är betydligt vanligare här nere än hemma (Skellefteå). Carvanha och Exeggcute förekommer också hyggligt frekvent och de första dagarna ägnas åt att bygga upp ett candy-lager för flera av de Pokémons som jag redan har gått om.

Väntan

Det blir en väntan på att temperaturen ska stiga och regnet ska upphöra. Det gör det efter några dagar. Temperaturen drar iväg upp runt 20-plus strecket och plötsligt är den där igen vid ett Pokéstop, Tropius. Jag är bara några hundra meter bort, siktar in mig, markerar och styr stegen ned mot stranden. Kort därefter meddelar spelet att Tropius har flytt. Nu har jag 90 sekunder på mig innan den försvinner helt. Ökar takten och steglängden och har tur. Tropius är på min sida om Pokéstop:et. Den är inte i närheten av att vara lika bra som den första men det är en Tropius.

In med det tunga artilleriet och den här gången fångar jag den. Den är inte bra, den går inte att använda till mycket men den finns i mitt Pokédex. Nu startar jakten på en ännu bättre.

Ut och jaga nu!

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This