För ett par veckor sedan stoppade Niantic alla scanners – alla de karttjänster som visar var Pokémons finns och var det ska bli raider med tider och platser. Macken förklarar vad som har hänt.

Enkelt uttryckt så bytte Niantic nycklar och skydd för att kunna hämta information från deras servrar och i skrivande stund finns det ingen information om när scanners kan komma igång igen. Det finns uppgifter om viss framgång i arbetet men än så finns ingen prognos för när eller ens om att det kommer att gå att koppla upp sig mot Niantics servrar.

Visa

Utan data och information från Niantic så kan inte här här tjänsterna visa var en en Pokémon finns eller var och när det är dags för en raid.

Det finns lite olika typer av scanners men de bygger på att ett antal konton är inloggade som används för att samla in information. Kontona motsvarar spelare men det är alltså falska spelare, boots, som kan röra sig och som visar omgivningen omkring dem – när det gäller Pokémons vill säga. Tjänsten är också beroende av att data och information kan plockas från Niantics servrar och det är de här inläggningarna som Niantic nu har stoppat.

Stoppat

Den här trafiken är krypterad, skyddad och nu har Niantic bytt både nycklar och inloggningsmetod vilket slagit ut alla scanners i flera veckor.

Med risk för att vara övertydlig ska sägas att Niantic inte tillåter användandet av scanners. Det bryter mot spelets regler men Niantic har också mycket svårt att kunna bevisa och se att en spelare använder en scanner för att spela.

 

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This