Tack, det räcker nu Facebook. Efter Cambridge Analytica-skandalen där över 87 miljoner användarkonton tankats ned kommer nu nya uppgifter om att alla meddelanden via Messenger scannas av Facebook. Därmed åker Messenger ut ur alla mina enheter.

Har jag något att dölja?
Inte ett dugg. Jag är en trist användare som inte använder Messenger särskilt ofta och när jag gör det så är det mestadels jobbrelaterat. Vid sidan av Appels iMessage, Meddelanden, så använder jag meddelande-programmet Signal där all kommunikation är skyddad och krypterad, precis som Apples tjänst.

Messages

Det är därför ingen särskilt stor uppoffring att kasta ut Messenger och jag inbillar mig inte heller att Facebook bryr sig ett vitten om vad jag gör. Det är en principsak och då jag redan har börjat att utveckla en viss allergi mot Facebooks snokande så åker meddelande-appen ut.
Nu finns som bekant Messenger inbyggd i desktop-versionen och du kan inte radera enbart ditt Messengerkonto men du kan överge funktionen och sluta att svara på meddelanden från Messenger – vilket jag kommer att göra från och med nu.
Bloomberg

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This