Apple har haft problem med läckor de senaste åren och nu har ett internt meddelande, PM, skickats ut där anställda varnas för att läcka information till medierna. Ett PM som har läckt till … medierna.

Det är Mark Gurman, Bloomberg, som fått tag på det interna dokumentet och i det räknas några exempel upp på läckor som lett till att anställda har sparkats, bland dem minst en av Gurmans egna källor. Vilket Mark Gurman inte nämner i sin text.

Intern blog

Meddelandet, som publicerats på en intern blog, säger att förra året avslöjades 29 läckor inom Apple varav 12 greps av polis.

Leakers do not simply lose their jobs at Apple. In some cases, they face jail time and massive fines for network intrusion and theft of trade secrets both classified as federal crimes. In 2017, Apple caught 29 leakers. 12 of those were arrested. Among those were Apple employees, contractors and some partners in Apple’s supply chain. These people not only lose their jobs, they can face extreme difficulty finding employment elsewhere. “The potential criminal consequences of leaking are real,” says Tom Moyer of Global Security, “and that can become part of your personal and professional identity forever.”

Från Apples PM

Gurman igen

I Apples varning finns också en text med som nämner en läcka till 9 to 5 Mac – sannolikt en artikel som också skrevs av Mark Gurman.

Global Security’s digital forensics also helped catch several employees who were feeding confidential details about new products including iPhone X, iPad Pro and AirPods to a blogger at 9to5Mac.

Det skulle i så fall vara källa nummer två som avslöjas med att ha försett Mark Gurman med interna hemligheter.

Daring Fireball

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This