Flera amerikanska myndigheter, ledda av FBI, har slagit till mot webbplatsen backpage.com och beslagtagit domänen och stoppat verksamheten.

backpage.com är, eller snarare var, en annonsplats som användes för sexhandel. De ansvariga bakom backpage.com misstänks för sexhandel, för delaktighet i trafficking och för delaktighet i utnyttjande av barn.

Annonser

Webbplatsen har varit fylld med annonser från prostituerade som i många fall publicerats av deras hallickar.

“Shutting down the largest online U.S. marketplace for sex trafficking will dramatically reduce the profitability of forcing people into the commercial sex trade, at least in the short term,” said Bradley Myles, chief executive of Polaris, an international anti-slavery group that runs the National Human Trafficking Hotline.

Reuters

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This