Facebook scannar alla dina meddelanden via Messenger

Facebook scannar alla dina meddelanden via Messenger

Facebook scannar alla dina privata meddelanden via Messenger. Uppgifterna, som de flesta användare sannolikt inte känner till, framkommer i en intervju med Bloomberg.

Facebook looks förklaring till varför alla privata meddelanden scannas är för att Messenger inte ska kunna användas för olagligheter. Alla meddelanden scannas och hittas något som kan anses vara olämpligt så flaggas det och sedan kontrolleras kommunikationen av Facebooks anställda, speciella moderatorer.
Även länkar och bilder scannas och kontrolleras.

The company told Bloomberg that while Messenger conversations are private, Facebook scans them and uses the same tools to prevent abuse there that it does on the social network more generally. All content must abide by the same “community standards.” People can report posts or messages for violating those standards, which would prompt a review by the company’s “community operations” team. Automated tools can also do the work.

Bloomberg
 

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This