Debatten om Facebook och insamlandet av information har fått ny fart sedan Mark Zuckerberg medgivit att Facebook samlar in information även om användare som inte är medlemmar och som inte har anmält sig på den sociala tjänsten.

Uppgifterna framkom samband med Zuckergsbergs vittnesmål inför den amerikanska kongressen. Anledningen, sa Zuckerberg, var säkerhetsskäl.

Asked if people could opt out, Facebook added, “There are basic things you can do to limit the use of this information for advertising, like using browser or device settings to delete cookies. This would apply to other services beyond Facebook because, as mentioned, it is standard to how the internet works.”

I takt med fler och fler avslöjanden som framkommer hela tiden mer information om vidden av vad Facebook samlar in. Hade Facebook hoppats på att användarna skulle lugnas av uttalanden, utfästeslser och löften så har de senaste veckornas avslöjanden lett till raka motsatsen. Medierna fylls juts nu med rapporter, uttalande och hård kritik mot Facebook.

Reuters

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This