Den brittiska underrättelsetjänsten, GCHQ, har genomfört riktade nätattacker mot Daesh.

Det handlar om en serie nätattacker via olika medier och olika tekniska lösningar. Avsikten var att förhindra Daesh från att sprida sin propaganda och i attacken byttes information ut, länkar ändrats för att Daesh skulle misstror sin egen information.

“In 2017 there were times when Daesh [an alternative name for Islamic State] found it almost impossible to spread their hate online, to use their normal channels to spread their rhetoric, or trust their publications.”

Av den information som nu framkommit så har den brittiska underrättelsetjänsten jobbat brett och attackerat konton i sociala medier och olika webbplatser. Webbplatser har hackats, information har bytts ut – allt för att sprida osäkerhet och orsaka förvirring inom Daesh.

BBC

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This