– Är inte du för gammal för Pokémon GO?
– Egentligen men jag hänger i, sliter vidare med en taskig höft och lite knackiga knän.
– Jag tänker mer på att det är ett barnspel?

– Jaha, du tänker så. Nej, så tänker inte jag.
– Hur tänker du då?
– Jag tänker att den inte finns en åldergräns för att ha roligt. Så tänker jag.
– Så du har roligt medan du spelar ett barnspel?
– Oerhört och nu är det andra gången du säger att Pokémon GO är ett barnspel. Har du spelat Pokémon GO?
– Nej men det framgår ju tydligt att det när avsett för barn. Påhittade figurer i en påhittad värld?
– Sån tur att du är sådär jättevuxen då och du slipper att spela om du inte vill. Fantastiskt påhitt det där, egen fria vilja.
– Sluta att vara ironisk nu. Du förstår vad jag menar?
– Nej, jag gör inte det. Jag spelar för att det är roligt, tillsammans med andra, som är i alla åldrar och jag har fått nya vänner genom spelet.
– Alla åldrar?
– Jajamensan, jag inte ens äldst, långt ifrån.
– Så ni springer runt och jagar Pokémons i hela stan?
– Jajamensan, du vet, en del betalar för att sitta och titta på fullvuxna som jagar en gummitrissa, en boll eller vad det kan vara. Andra spelar spel tillsammans.
– Det kostar ju pengar också?
– Inte nödvändigtvis du kan spela utan att betala och i mitt fall så röker jag inte, jag snusar inte och jag dricker alkohol rätt sällan. För övrigt så gör jag vad jag vill med mina pengar.
– Jo,. det är klart men att spela ett barnspel?
– Okej, det är nu tredje gången du säger att det är ett barnspel. Det är det inte. Det är ett spel för alla åldrar och ett spel där vi spelar, gammal som ung, erfaren spelare som nybörjare och det finns en åldersgräns på 13 år, även om ännu yngre spelare hänger med och spelar med mamma och pappa, eller farmor/mormor, farfar/morfar.
– Spelar du med dina barn?
– Det händer men ännu oftare med mina barnbarn.
– Hur unga är de då?
– Den yngsta fyller tre år, hon fångar Pokémons med mitt Pokémon GO Plus, ett armband med en knapp som du trycker på. Mitt andra barnbarn börjar skolan till hösten men hon fångade sina första Pokémons med skruvade bollar för flera år sedan.
– Du säger att alla åldrar är med?
– Japp, vi är till och med ett gubbgäng som drog iväg till Stockholm för att jaga Pokémons. Jag gissar att snittåldern i den gruppen ligger på runt 40-50 år.
– Så du säger att det är inget barnspel?
– Pokémon GO är lika lite ett barnspel, ett vuxenspel eller vad du nu vill kalla det som att schack är det. Du spelar efter bästa förmåga, oavsett ålder , nästan, och du spelar som du vill inom ramen för spelets regler.
– Är du bra då?
– Jag är på väg att varva spelet och har nått den högsta möjliga nivån om nu det ska anses vara bra eller inte. Jag spelar för att jag tycker att det är roligt vilket har blivit ännu viktigare sedan målen i spelet har nåtts. Nu tillkommer hela tiden nya mål och uppgifter i spelet vilket gör att det utvecklas hela tiden.
– Jaha, ja då är det väl bara jag som inte riktigt förstår då.
– På den punkten kan vi vara helt överens.
 

Mackens Fråga: Hur snabbt brukar du uppdatera dina Apple-prylar?
Share This