Apple box bygga sitt eget sociala nätverk, ett eget Twitter eller Facebook med samma skydd för användarnas information som vi idag har när det gäller meddelanden, bilder och annat men här finns ett stort men.

Apple har försökt, misslyckats kapitalt eller bara gjort ett halvhjärtat försök. Kommer någon ihåg Ping som skulle knyta samman Apple-användare?
Det var ett halvhjärtat försök som mer sig ut som en eftergift till någon inne på Apple som drivit igenom projektet. Ping fick aldrig någon draghjälp, utvecklades knappt efter lanseringen och lades slutligen ned.
Det är den första delen av ett men.
Frågan är sedan hur Apple ska tjäna pengar på ett eget socialt nätverk?

Locka över

För egen del tror jag att det skulle vara fullt möjligt om det sociala nätet sågs som en tillgång och något som skulle kunna locka över användare från den andra sidan. Idag använder Apple sitt iWork-paket, sitt iLife-paket och andra tjänster så som iCloud som tjänster och paket som ingår i det paket som du får som ägare av en apple-pryl.
Här skulle ett socialt nät kunna finnas med men nu kommer ett men till.
Apple har som redan sagts varit allt annat än framgångsrika i att bygga bra sociala nätverk. Ping är ett exempel, Apples egna forum ett annat.

Utveckla

Ska ett socialt nätverk kunna bli något så måste det utvecklas till att bli en verklig tillgång. Utveckla de egna forumen, se till att de blir något bra, något användbart där sökning fungerar och där du inte får upp gammal skåpmat.
Det finns mer än ett men med andra ord.

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This