I en ny undersökning så har över 3300 appar för Android hittats på Google Play, Googles officiella nätbutik för appar.

Närmare 300 av dem samlar in positionsdata och kontaktinformation, utan föräldrarnas tillåtelse. Runt 1100 av de undersökta apparna delade information med trejdepart och över 2200 appar delar ID-uppgifter med Android Advertising ID vilket ger kontroll och spårningsmöjligheter.

Regler

Apparna informerade inte heller i enlighet med Google regler och inte heller så angavs att apparna inte var lämpliga för barn under 13 år.

Whatever the response, the findings illustrate the challenges that Google and officials face in enforcing COPPA and similar child-focused privacy laws. It’s not as simple as performing an age check or asking for parents’ permission. There’s a whole range of data sharing concerns that have to be addressed, and developers may not be fully aware of these — especially for apps where kids aren’t the sole focus.

Engadget

Mackens Fråga: Vad vill du se i nya Apple Watch?
Share This