Chefen för tjänsten och appen Moviepass, Mitch Lowe, gör nu helt om och säger att företaget inte samlar in positionsdata om användarna, vilket han själv uppgett och till och med skrytit om.

Det finns klavertramp och så finns det klavertramp där den skyldige står med båda fötterna i klaveret och hoppar och skriker. Mitch Lowes klavertramp innefattar dessutom att karln viftat med armarna samtidigt som ha skryt om hur mycket data som Moviepass samlar in om sina användare.
Det är en vurpa av monumentala mått helt enkelt.

Macken: Moviepass snokar på dig, före och efter det att du köpt din biobiljett

“We get an enormous amount of information. We watch how you drive from home to the movies. We watch where you go afterwards, and so we know the movies you watch. We know all about you. We don’t sell that data. What we do is we use that data to market film.”

Helt om

Nu gör Mitch Lowe helt om och hävdar att praktisk taget allting som han sa var fel och att Moviepass aldrig har spårat var användarna av appen och tjänsten befinner sig.
Variety
Det som väcker min misstänksamhet i sammanhanget är att Moviepass kort efter Mitch Lowes intellektuella och verbala kollaps släppte en uppdatering av sin app för iOS där:

“removed unused location capabilities.”

Hörde jag någon ihärdigt hosta “Bullshit” nu?

Apple

Vi har ett företags högsta chef som engagerar munnen innan hjärnan är aktiverad och som offentligt skryter om hur mycket data som hans företag samlar in om användarna av en app och en tjänst.
Sedan uppdateras iOS-versionen av appen, mycket snabbt, och det som plockas bort är “location capabilities”.
Låt mig säga följande, utan att ha några källor som styrker det – Apple läser också tidningar och Apple har helt enkelt tagit sig en titt på koden i Moviepass app och konstaterat att jodå, där finns en funktion att samla in positionsdata.

Spekulerar

Det är klart att jag spekulerar nu men jag vet med hundraprocentig säkerhet att andra företag fått ett samtal från Apple med innebörden – “ändra i koden i er app och plocka bort de odokumenterade funktionerna som ni använder eller så plockar vi bort er app”.
Det finns inget förhandlingsutrymme när Apple ringer den typen av samtal. Utvecklare har lämnat in en app, uppgivit vissa funktioner och sedan visar det sig, i efterhand, att appen har fler funktioner och då spelar det ingen roll om de används eller inte.

Övertramp

Lägg sedan till att de företag och de utvecklare som gör sig skyldig till den typen av övertramp får en skarp varning med innebörden att er nästa app och er nästa version kommer vi att granska synnerligen noggrant.
Jag gissar att Moviepass har fått ett sådant samtal.

Missa inte Mackens fråga!
Share This